De hoogste isolatiewaarde voor jouw huis

HR+++ glas is op dit moment het best isolerende glas dat je kunt krijgen. Je komt het vooral tegen in nieuwe huizen met een warmtepomp en vloerverwarming en in energieneutrale woningen.

HR+++ glas bestaat uit drie glasplaten. Tussen de platen zit een isolerend gas. Ook hebben de binnenste en de buitenste glasplaat een speciale, onzichtbare coating die de warmte binnenhoudt.

Alle voordelen van HR+++ glas

  • Lagere energierekening: Je bespaart met HR+++ glas zo’n 110 euro per jaar als je nu dubbel glas hebt. Bij enkel glas loopt je besparing op tot wel 360 euro per jaar.
  • Meer comfort: Doordat er twee gaslagen in de ruit zitten, heb je minder last van koudeval. Dat is het afkoelen van de lucht aan de binnenkant van je raam. Koude lucht zakt naar beneden en ‘duwt’ de warme lucht daar omhoog. Je voelt dat als tocht. Met triple glas heb je daar (nog) minder last van.
  • Koeler in de zomer: Triple glas houdt je woning op hete dagen langer koel. Wil je optimale isolatie voor de zomer, dan kies je voor een extra zonwerende coating op de ruiten aan bijvoorbeeld de zuidzijde van je woning.
  • Minder geluid: HR+++ glas dempt geluiden van buiten nog beter dan HR++glas. Je hoort bijvoorbeeld minder van het verkeer of spelende kinderen.
  • Hogere woningwaarde: Wil je op termijn je huis verkopen? Dan helpt het als je woning goed geïsoleerd is en een gunstig energielabel heeft.

HR++ glas of HR+++ glas?

Beek Glas denkt graag mee welk type glas het beste is voor jouw woning. Vaak is HR++ glas de slimste investering. Dat glas isoleert namelijk al heel goed, is goedkoper en sneller te plaatsen. HR+++ glas heeft wel een hogere isolatiewaarde. Zijn de huidige kozijnen al geschikt voor triple glas of moeten je kozijnen toch vervangen worden? Dan is HR+++ glas een goede keuze. Beek Glas ontzorgt je daarin helemaal, bijvoorbeeld door ook je nieuwe kozijnen te regelen.

Subsidie op HR+++ glas

Kies je voor HR+++ glas? Dan betaalt de overheid mee. Je krijgt 65,50 euro subsidie per m2 glas. Neem je tegelijkertijd nog een energiebesparende maatregel (bijvoorbeeld vloerisolatie), dan ontvang je zelfs 131 euro subsidie per vierkante meter. Op die manier krijg je tot zo’n 30% van je kosten voor triple glas terug. Het aanvragen van de subsidie is eenvoudig. Beek Glas helpt je met alle documenten die je ervoor nodig hebt.

  • Geplaatst door eigen, ervaren monteurs
  • 10 jaar garantie op jouw HR+++ glas
  • Al meer dan 250 woningen geïsoleerd
  • Klanten beoordelen ons met een 9,6

In 5 stappen naar HR+++ glas in huis

Stap 1: Advies
We komen bij je langs om de afmetingen van de ruiten in kaart te brengen. We kijken of je huidige kozijnen geschikt zijn voor nieuwe beglazing of dat je kozijnen vervangen moeten worden. Ook adviseren we je over goede ventilatieoplossingen.
Stap 2: Offerte
Je ontvangt van ons een offerte voor het plaatsen van HR+++ glas en eventueel ook nieuwe kozijnen. We splitsen per raam de kosten uit. Heb je vragen? Stel ze gerust.
Stap 3: Plannen
Als je akkoord bent met de offerte, plannen we in overleg het vervangen van jouw ramen in. Meestal duurt het zo’n 3 tot 4 maanden voor we bij jou aan de slag kunnen. Enkele weken voor uitvoering nemen we met jou de definitieve planning door.
Stap 4: Vervangen
Tijd om jouw ruiten te vervangen. We maken de ruimtes klaar om veilig en netjes te werken. Daarna verwijderen we zorgvuldig het glas en eventueel ook de kozijnen. Daarna plaatsen we de nieuwe ruiten en/of kozijnen.
Stap 5: Afwerken
We werken de kozijnen af en ruimen netjes op. Oude materialen voeren we af en je huidige ruiten worden gerecycled. Meestal zijn we in zo’n 2 tot 5 dagen helemaal klaar.
Doe de besparingscheck

Ontdek in 5 minuten wat het vervangen van glas jou oplevert

Extra opties bij HR+++ glas

Wil je HR+++ glas dat extra daglicht doorlaat, geluid nog beter buitenhoudt of niet in scherpe scherven breekt als je kinderen er per ongeluk hard tegenaan botsen? Geen probleem. Beek Glas levert ook speciaal triple glas. Je kunt hierbij ook denken aan isolatieglas met warm edge spacers, kruisroeden of wienersprossen.

Lees meer over speciaal glas

Gratis advies
bij jou thuis

Stel al je vragen over isolatieglas en ontvang een vrijblijvende offerte.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Arwin van de Beek

Wat is HR+++ glas?

HR+++ glas is een type isolatieglas. Het wordt ook wel triple glas of driedubbel glas genoemd. De ruit bestaat uit drie glasplaten met twee tussenruimtes. In de tussenruimtes zit een edelgas. Meestal gaat het om argon of krypton. De glasplaten hebben een dunne, metalen coating die voor extra isolatie zorgt. Die coating zie je niet. Ook laat de coating licht van buiten gewoon door.

Hoe goed isoleert HR+++ glas?

De u-waarde geeft aan hoe goed een ruit de warmte binnenhoudt. De u-waarde van triple glas ligt rond de 0,6. Je verliest daardoor nauwelijks warmte in huis. De isolatiewaarde is twee keer zo hoog als die van HR++glas (u-waarde ± 1,2). In vergelijking met oud dubbel glas (u-waarde ± 2,9) en enkel glas (u-waarde ± 5,8) is het verschil in comfort en energiebesparing nog veel groter.

Heb ik nieuwe kozijnen nodig voor HR+++ glas?

Meestal wel. HR+++ glas is namelijk zwaarder en dikker dan dubbel glas en HR++ glas. Hierdoor past triple glas meestal niet in bestaande kozijnen. Zijn je kozijnen toch aan vervanging toe? Dan is HR+++ glas een slimme keuze. Je bespaart dan het meeste en hebt nog meer comfort. Bovendien hoef je nieuwe kunststof kozijnen nooit meer te schilderen.

Wat kost HR+++ glas?

Dat hangt af van jouw huis, het aantal ramen en de oppervlakte van je ramen. Bij een middenwoning moet je rekening houden met een investering van zo’n 18.000 tot 20.000 euro (inclusief btw). Daar zitten de kosten van de nieuwe kozijnen bij in. De subsidie gaat er nog vanaf. Zijn je kozijnen al geschikt voor triple glas? Dan betaal je gemiddeld zo’n 350 euro per vierkante meter voor je nieuwe HR+++ glas. De genoemde bedragen zijn een indicatie. We kunnen je meer duidelijkheid geven nadat we bij jou thuis zijn geweest.