Ontvang honderden euro’s
subsidie op isolatieglas

 • Makkelijk aan te vragen
 • Ondersteuning door Beek Glas
 • Ook lening met een lage rente mogelijk

Met HR++ en HR+++ glas bespaar je energie. Dat is goed voor het milieu en daarom stimuleert de overheid het plaatsen van isolatieglas. Dat gebeurt via de ISDE-regeling.

De hoogte van de subsidie hangt af van het type glas dat je kiest en de hoeveelheid isolatiemaatregelen die je neemt. Gemiddeld krijg je zo’n 15 tot 30% terug van de kosten die je maakt. Je bespaart daardoor honderden euro’s en verdient je investering sneller terug.

Bespaar op je energiekosten door
middel van HR+++Glas

?
Meer comfort, lagere energierekening
Tripple glas is het best isolerende glas voor je woning. Als je dubbel glas vervangt door HR+++ glas, bespaar je in een tussenwoning gemiddeld zo'n 75 m3 gas per jaar (Bron: Milieucentraal)

Zoveel subsidie krijg je
per m2 in 2024

HR++Glas

 • Subsidiebedrag per m2 €23
 • Maximale oppervlakte m2 45 m2

Neem je nog een isolatiemaatregel of schaf je bijvoorbeeld een warmtepomp aan? Dan krijg je het dubbele subsidiebedrag. 46 euro per m2 dus. Je hebt 24 maanden de tijd om zo’n tweede maatregel te nemen.

HR+++Glas

 • Subsidiebedrag per m2 € 65,60
 • Maximale oppervlakte m2 45 m2

Neem je nog een isolatiemaatregel of schaf je bijvoorbeeld een warmtepomp aan? Dan krijg je het dubbele subsidiebedrag. 131 euro per m2 dus. Je hebt 24 maanden de tijd om zo’n tweede maatregel te nemen.

Voorwaarden subsidie
glasisolatie

Er zijn wel wat voorwaarden om rekening mee te houden:

 • Je laat minimaal 8 m2 aan glas vervangen. Je krijgt subsidie tot een maximum van 45 m2.
 • Je krijgt alleen subsidie voor bestaande ruiten in ramen en deuren, dus niet voor uitbreidingen zoals een serre of een nieuw raam in een gevel.
 • Je hebt nog niet eerder subsidie aangevraagd voor glasisolatie.
 • Je laat het werk uitvoeren door een professionele glaszetter, zoals Beek Glas.
 • Je laat HR++ glas (minimale u-waarde: 1,2) of HR+++ glas (minimale u-waarde: 0,7) plaatsen dat is goedgekeurd door de overheid. Beek Glas plaatst alleen zulk goedgekeurd isolatieglas.
 • Bij HR+++ glas laat je ook nieuwe kozijnen plaatsen, die zijn goedgekeurd door de overheid. Beek Glas plaatst alleen zulke goedgekeurde kozijnen.
 • Je vraagt de subsidie binnen 24 maanden na het plaatsen aan.

 

Goed om te weten: je betaalt zelf eerst de kosten voor het nieuwe isolatieglas. Daarna vraag je de subsidie aan en krijg je van de overheid geld terug. Voor de aanvraag heb je dit nodig:

 • Het aantal m2, de dikte, de u-waarde en de meldcode van het isolatieglas. Deze gegevens staan op de factuur die je van Beek Glas krijgt.
 • De factuur en een betaalbewijs, zoals een afschrift van jouw bankrekening.
 • Een foto waarop je ziet dat Beek Glas het glas vervangt op jouw adres. Zowel de woning als de werkzaamheden moeten goed te zien zijn.

Meer comfort en een lagere energierekening mét subsidie. Ideaal!

Extra lenen om een bestaande woning te verduurzamen

Koop je een bestaande woning en ga je het huis verduurzamen? Dan kan je een hogere hypotheek krijgen. Hoe slechter het label het energielabel van de woning, hoe meer geld je kunt lenen. Het extra geld zit in een bouwdepot. Je hebt meestal twee jaar de tijd om de maatregelen te nemen. Geld dat overblijft wordt gebruikt om de hypotheek af te lossen.

Hogere hypotheek voor een energiezuinig huis

Koop je een huis dat al heel energiezuinig is? Dan zijn je maandlasten lager. Daarom mag je meer lenen voor een woning met een beter energielabel. Het extra leenbedrag kan oplopen tot wel 50.000 euro als je een huis met een A+++ label koopt. Even checken dus als je op huizenjacht gaat: heeft de woning al isolatieglas?

Duurzaamheidslening of energiebespaarlening

Heb je geen spaargeld of wil je dat liever ergens anders voor bewaren? Dan is de energiebespaarlening van het Warmtefonds handig. Zo’n lening heeft een lage rente die voor de hele looptijd vaststaat. Ook betaal je geen afsluitkosten.  Ook veel gemeenten bieden een duurzaamheidslening aan. Dat gebeurt vaak in samenwerking met SVn. Ook deze leningen hebben lage rentetarieven en gunstige voorwaarden.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Arwin van de Beek

Waar vraag ik de ISDE-subsidie aan?

Op de website van de RVO. De aanvraag doe je online, met behulp van je DigiD.

Kan ik de subsidie vooruit aanvragen?

Nee, je kunt pas subsidie aanvragen als de werkzaamheden zijn uitgevoerd.

Hoe lang heb ik de tijd om de subsidie aan te vragen?

Je hebt tot 24 maanden na het plaatsen van het HR++ of HR+++ glas om de subsidie aan te vragen. Hierdoor is het beter mogelijk om energiebesparende maatregelen te combineren. Zo’n combi van twee of meer maatregelen levert je dubbele subsidie op.

Wanneer krijg ik de subsidie op mijn rekening?

De RVO neemt binnen 8 weken een besluit over jouw subsidieaanvraag. Voldoe je aan de voorwaarden? Dan staat het geld binnen 5 werkdagen na het besluit op jouw rekening.

Kunnen jullie de subsidie voor mij aanvragen?

Nee, helaas niet. Je moet de subsidie zelf aanvragen. Gelukkig gaat dat snel en is het eenvoudig. Op de factuur die je van ons krijgt, staan alle gegevens die je nodig hebt.

Kunnen jullie ook andere isolatiemaatregelen voor mij uitvoeren?

Nee, Beek Glas plaatst uitsluitend HR++ glas en HR+++ glas. We brengen je wel graag in contact met betrouwbare, lokale bedrijven die je kunnen helpen met bijvoorbeeld dakisolatie, vloerisolatie of een warmtepomp. Op die manier kan je toch energiebesparende maatregelen combineren en profiteren van het dubbele subsidiebedrag.

Gratis advies
bij jou thuis

Vragen over subsidie voor isolatieglas? We helpen je graag!