Verschillende soorten
speciaal isolatieglas

Extra zonwerend glas: Extra zonwerend glas heeft een speciale low-e coating aan de buitenkant van de ruit. Deze coating reflecteert zonnestraling, waardoor het minder warm in je woning wordt op hete dagen. Ideaal voor ramen op het zuiden!

Extra lichtdoorlatend glas: HR++ en H+++ glas zijn voorzien van dunne, onzichtbare coatings die bijdragen aan de isolatiewaarde en zonnestraling weerkaatsen. Die laagjes beperken ook enigszins de binnentreding van daglicht. Extra lichtdoorlatend glas heeft speciale coatings die meer daglicht doorlaten. Dit glas wordt veel toegepast bij ramen op het noorden.

Extra geluidwerend glas: Extra geluidwerend glas is voorzien van geluidddempend folie. De folie kan zitten op de binnenruit, de buitenruit of allebei de ruiten. Het is een fijne extra als je woning of gebouw bijvoorbeeld dicht bij een spoorlijn, drukke weg of groot industrieterrein staat. Ook voor daken van serres is extra geluidwerend glas prettig, omdat je de regen op het glas minder hoort.

Veiligheidsglas: Veiligheidsglas is gelaagd of gehard glas met een speciaal folie ertussen. Hierdoor breekt het glas minder snel. En als het breekt valt het glas niet in scherpe stukken uit elkaar, maar blijven de scherven aan het folie plakken.  Veiligheidsglas wordt veel toegepast bij ramen of deuren die zich laag of dicht bij een trap bevinden. Ook als je jonge kinderen hebt is veiligheidsglas vaak een slimme optie op strategische plekken in huis.

Inbraakvertragend glas: Inbraakvertragend glas is een speciaal, gelaagd soort glas. Doodat twee of meerdere glaspanelen met een folie aan elkaar verbonden zijn, kan je dit type glas niet zomaar inslaan. De scherven blijven dan aan het folie kleven. Dit maakt het moeilijker voor inbrekers om binnen te komen.

Brandwerend glas: Brandwerend glas vormt een extra barriere tegen de hitte, rook en giftige gassen die vrijkomen bij een brand. Er zijn verschillende soorten brandwerend glas, bijvoorbeeld met een speciale transparante gel tussen de beglazing of extra gehard veiligheidsglas.

Vacuümglas: Vacuümglas is een zeer licht en ultradun isolatieglas. Het isoleert net zo goed als HR+++ glas, maar de glasdikte is slechts zo’n 8 mm. Met dit dunne isolatieglas is het bijvoorbeeld mogelijk om ramen van oude of monumentale huizen of gebouw te isoleren, met behoud van de (originele) kozijnen.

Decoratief glas: Decoratief glas is speciaal glas waarmee je een woning of pand extra verfraait. Het gaat bijvoorbeeld om figuurglas, matglas, fotogestraald glas, reliefglas of glas-in-lood.

Warm edge spacer: Tussen de glaspanelen van je HR++ of HR+++ glas zit een afstandhouder van aluminium. Aluminium geleidt de warmte goed, waardoor je aan de randen van het glas warmte verliest. Met een warm-edge spacer dring je die thermische lekken sterk terug. De warm edge spacer heeft een isolerende polypropeenbrug en is mat zwart, waardoor je ook geen last meer hebt van reflecterend zonlicht.

Kruisroeden: Kruisroeden zijn roeden die tussen de glasplaten van jouw isolatieglas zitten. Zo lijkt het alsof je raam bestaat uit meerdere kleine ruiten, terwijl de ruit aan de binnen en buitenkant toch volledig glad is. Hierdoor kan je de ramen makkelijk wassen.

Wienersprossen: Bij wienersprossen zitten er aluminium afstandshouders tussen de glasplaten van jouw isolatieglas. Aan de binnen- en buitenkant van de ruit worden op dezelfde plek kunststof of houten roeden bevestigd. Hierdoor lijkt het alsof je raam bestaat uit meerdere, kleine ruitjes. De wienersprossen zijn ook leverbaar met warm edge spacers.

 

  • Te combineren met HR++ en HR+++ glas
  • Hoogwaardige kwaliteit, 10 jaar garantie
  • Deskundig advies van een glasexpert

Gratis advies
bij jou thuis

Stel al je vragen over isolatieglas en ontvang een vrijblijvende offerte.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Arwin van de Beek

Heeft speciaal glas dezelfde, hoge isolatiewaarde?

Ja, al het speciaal glas is in de basis HR++ of HR+++ glas. Maar dan bijvoorbeeld met extra coatings of een andere opbouw. Het heeft dus dezelfde, hoge isolatiewaarde. 

Heb ik nieuwe kozijnen nodig voor speciaal glas?

Nee, dat hoeft niet. Vrijwel al het speciale glas is verkrijgbaar in een HR++-uitvoering, met twee glaslagen. Zo’n ruit is bijna altijd te plaatsen in bestaande kozijnen. 

Wat kost speciaal glas?

Dat hangt af van het type speciaal glas. Speciaal glas is natuurlijk duurder dan gewoon HR++ of HR+++ glas. Daarom adviseren we je om het gericht toe te passen in je woning. Bijvoorbeeld extra geluidwerend glas aan de gevel die grenst aan de weg en extra zonwerend glas op de zuidkant bij je tuin. Op die manier investeer je slim in extra comfort.