Slimme investering,
snel geplaatst

HR++glas is de meest gekozen vorm van isolatieglas. HR++glas isoleert namelijk erg goed. Bovendien kunnen we het bijna altijd in jouw bestaande kozijnen plaatsen. Dat scheelt je veel geld.

HR++ glas bestaat uit twee glasplaten met een speciale, onzichtbare coating. Die coating kaatst de warmte terug naar binnen. Tussen de glasplaten zit een edelgas. Het gas werkt als een extra isolatielaag. Zo houd je nog meer warmte in huis.

Alle voordelen van HR++ glas

  • Lagere energierekening: Je bespaart met HR++ glas zo’n 90 euro per jaar als je nu dubbel glas hebt. Bij enkel glas loopt je besparing op tot 350 euro per jaar.
  • Meer comfort: De temperatuur in jouw woning is constanter met HR++ glas. In de winter voelt het behaaglijker in huis, in de zomer blijft je woning koeler.
  • Minder geluid: HR++ glas dempt geluiden van buiten. Je hoort bijvoorbeeld minder van het verkeer of spelende kinderen.
  • Hogere woningwaarde: Wil je op termijn je huis verkopen? Dan helpt het als je woning goed geïsoleerd is en een gunstig energielabel heeft.

Subsidie op HR++ glas

Kies je voor HR++ glas? Dan betaalt de overheid mee. Je krijgt ongeveer 12,5 procent van je investering terug via de ISDE-regeling. Neem je tegelijkertijd nog een isolatiemaatregel, dan krijg je zelfs het dubbele subsidiebedrag. Op die manier bespaar je honderden euro’s.  Het aanvragen van de subsidie is eenvoudig. Beek Glas helpt je met alle documenten die je ervoor nodig hebt.

  • Geplaatst door eigen, ervaren monteurs
  • 10 jaar garantie op jouw HR++ glas
  • Al meer dan 250 woningen geïsoleerd
  • Klanten beoordelen ons met een 9,6

In 5 stappen naar HR++ glas in huis

Stap 1: Advies
We komen bij je langs om de afmetingen van de ruiten in kaart te brengen. We kijken of de huidige kozijnen geschikt zijn voor nieuwe beglazing en wat de maximaal haalbare isolatie is. Daarbij houden we rekening met goede ventilatie in huis.
Stap 2: Offerte
Je ontvangt van ons een offerte voor het plaatsen van HR++glas. Met per ruit de kosten voor het nieuwe glas. Heb je vragen? Stel ze gerust.
Stap 3: Plannen
Als je akkoord bent met de offerte, plannen we in overleg het vervangen van de ramen in. Meestal duurt het zo’n 3 tot 4 maanden voor we bij jou aan de slag kunnen. Enkele weken voor uitvoering nemen we samen de definitieve planning door.
Stap 4: Vervangen
Tijd om de ruiten te vervangen. We maken de ruimtes klaar om veilig en netjes te werken. Daarna verwijderen we zorgvuldig het glas. We inspecteren nogmaals de kozijnen en gronden hierbij het kale hout. Vervolgens plaatsen we de nieuwe ruiten.
Stap 5: Afwerken
We plaatsen nieuwe glaslatten in de kozijnen, kitten de ruiten af en ruimen netjes op. Oude materialen voeren we af en het glas wordt gerecycled. Meestal zijn we in zo’n 1 tot 2 dagen helemaal klaar. Lekker snel toch?
Doe de besparingscheck

Ontdek in 5 minuten wat het vervangen van glas jou oplevert

Extra opties bij HR++ glas

Wil je HR++ glas dat extra daglicht doorlaat, geluid nog beter buitenhoudt of niet in scherpe scherven breekt als je kinderen er per ongeluk hard tegenaan botsen? Geen probleem. Beek Glas levert ook speciaal isolatieglas. Je kunt hierbij ook denken aan isolatieglas met warm edge spacers, kruisroeden of wienersprossen.

Lees meer over speciaal glas

Gratis advies
bij jou thuis

Stel al je vragen over isolatieglas en ontvang een vrijblijvende offerte.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Arwin van de Beek

Wat is HR++ glas?

HR++ glas is een type isolatieglas. De ruit bestaat uit twee glasplaten met een tussenruimte. In die tussenruimte zit een edelgas. Meestal gaat het om argon of krypton. De glasplaten hebben een coating die zorgt voor extra isolatie. HR++ glas wordt daarom ook welk hoogrendementsglas genoemd.

Isoleert HR++ glas beter dan dubbel glas?

Ja. Hoe goed glas isoleert, wordt uitgedrukt met de u-waarde. De u-waarde van traditioneel dubbel glas ligt rond de 2,9. De u-waarde van HR++ glas is circa 1,2. Dat betekent dat je ongeveer 60% meer warmte binnenhoudt met HR++ glas. HR++ glas is dus een uitstekende keuze als je meer comfort wilt!

Heb ik nieuwe kozijnen nodig voor HR++ glas?

Meestal kan HR++ glas geplaatst worden in bestaande kozijnen. Alleen bij oudere woningen is het soms ook nodig om de kozijnen te vervangen. Of als er houtrot in je kozijnen zit. We bekijken het als we langskomen om jouw kozijnen in te meten. Je weet dan dus of het mogelijk is om HR++ glas in je bestaande kozijnen te plaatsen. 

Wat kost HR++ glas?

Dat hangt af van jouw huis, het aantal ramen en de oppervlakte van je ramen. Gemiddeld betaal je zo’n 225 euro per vierkante meter. Voor een middenwoning kom je doorgaans uit op een bedrag rond de 3.500 euro (inclusief btw). Daar gaat de subsidie nog vanaf. Heb je veel kleine ruitjes en isolatieroosters die vervangen moeten worden? Dan liggen de kosten van HR++ glas hoger. De genoemde bedragen zijn een indicatie. We kunnen je meer duidelijkheid geven nadat we bij jou thuis zijn geweest.